paluu siniseen taloon

Hyvää tätä vuotta! 

Toivottavasti uusi vuosi on lähtenyt käyntiin hyvin.

Minä mietiskelin eilen makaroneja kattilassa hämmennellessäni, kuinka kummassa 15 vuoden sairaanhoitajan työkokemuksella keittelen edelleen ruoakseni makaronia.

Ei makaronissa mitään vikaa ole; päinvastoin, mutta pisti miettimään, tienaisiko jollain muulla alalla paremmin ja saisiko palkkansa tienattua vähemmällä vastuulla.

Moni tietääkin vastauksen edellisiin kysymyksiin, vaikka kyllähän jokaisessa työssä on oma vastuunsa ja jokainen työ on tärkeää.

Työnjohtajatkin johtaisivat vain käpylehmiä, jollei heillä olisi lainkaan alaisia. Hieman kärjistetysti ilmaistuna.

No; tänään kipaisin hakemassa lähileipomosta pari pasteijaa ja muhkean laskiaispullan (hillolla) viimeisillä roposillani.

Eräs tuttavani kutsui ilmiötä rumasti sanoen "persaukisen syndroomaksi", eli jos ihmisellä kerrankin on edes vähän rahaa, se tulee käytettyä kaikenlaiseen turhuuteen.

Pasteijat ja laskiaispulla olivat oikein maittavia kahvin kanssa nautittuna ja edullisiakin, mutta samalla rahalla olisi saanut kunnon ruokaakin.

Minkäs sille mahtaa, kun on perso herkuille.

Tällä hetkellä minun pitäisi oikeastaan olla pakkaamassa nykyistä kotiani sievään pakettiin uuteen kotiin kannettavaksi.

Olen jättämässä hyvästejä seitsemän vuoden yhteistyölle nykyisen kotini kanssa ja muuttamassa huomattavasti pienempään ja edullisempaan vuokra-asuntoon.

Todennäköisesti tulen jättämään kaiken pakkaamisen taas viime tippaan, mutta toisaalta olen aina silloin tehokkaimmillani.

Minusta olisi mukavaa asua vaaleanpunaisessa talossa, mutta ei vaaleansinisessäkään mitään vikaa ole, joten muutan sellaiseen. 

Itse asiassa talo on lähempänä taivaansinistä, jos oikein pinnistän muistiani.

Uusi vuosi on lähtenyt kohdallani käyntiin melko rennoissa merkeissä.

On mukavaa, kun lumet eivät sulaneetkaan kokonaan ja uutta lunta sataa pikkuhiljaa. Se tietää hyviä hiihtokelejä.

Neuletöitä syntyy tasaiseen tahtiin. 

Tällä hetkellä neulon fuksiansävyistä kaulaliinaa ja siitäkin tulee kaunis valmistuessaan, mutta ehdottomasti kaunein tähänastisista oli edellinen valmiiksi saattamani vaalean lilan sävyinen kaulaliina.

Seuraavaksi teen jotain vaativampaa. Ehkä.

Mukavaa loppuviikkoa.

Perjantaina on jälleen aika laittaa joulu pakettiin.